Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pekka Tirkkonen JYPin päävalmentajaksi

Pekka Tirkkonen JYPin päävalmentajaksi

 

Pekka Tirkkonen on JYPin uusi päävalmentaja. JYPin ja Pekka Tirkkosen sopimus on kaksivuotinen.

Samalla JYP täydentää liigajoukkueen valmentajaryhmäänsä valmentaja Ari Santasella. Myös Santasen sopimus on kaksivuotinen. Liigan nykyisestä valmennustiimistä jatkavat Antti Turunen ja Jarkko Hyytiä. Jukka Ahvenjärvi ilmoitti jo talvella, että jää kauden jälkeen pois liigan valmennusryhmästä. JYP neuvottelee hänen kanssaan muista valmennustehtävistä organisaatiossa.

Pekka Tirkkonen on toiminut neljä liigakautta SaiPan päävalmentajana 2012 - 2016. Tirkkonen valittiin Liigan parhaaksi valmentajaksi kaudella 2013 - 2014. Kauden 2016 - 2017 ja seuraavan kauden alun hän valmensi Sveitsin liigassa EHC Klotenia. Viime kaudella Tirkkonen valmensi lokakuuhun asti Saksan liigassa Grizzlys Wolsfburgia.

Tirkkosen valmentajaura alkoi 2008 Mestiksessä SaPKossa, jota hän valmensi neljä kautta. Tirkkonen valittiin Mestiksen parhaaksi valmentajaksi kaudella 2011 - 2012.

- Minulla on kova motivaatio ja nälkä tulla päävalmentajaksi JYPiin, joka on vahvasti uudistumassa. JYP tunnetaan perinteikkäänä, vahvan identiteetin keskisuomalaisena seurana. Nyt lähdetään viemään joukkuetta kohti uutta aikaa. Koen, että minulla on paljon annettavaa tähän kehitysvaiheeseen, sanoo Pekka Tirkkonen.

Tirkkosen mukaan JYP on mielenkiintoinen sekoitus nuoruuden intoa ja kokemusta.

- Valmennusfilosofiassani on tärkeää positiivinen ja työteliäs ilmapiiri. Kova työnteko kasvattaa pelaajien itseluottamusta ja luo joukkuehenkeä. Tavoitteena on aktiivinen, aggressiivinen, liikkuva, suoraviivainen ja kamppaileva pelitapa, kuvailee Tirkkonen.

Tirkkosen pelaajaura kesti kaikkiaan 24 vuotta. Hän pelasi urallaan neljässä eri maassa. Liigaa hän pelasi TPS:n, KalPan ja SaiPan paidassa. Saksan liigassa Tirkkonen edusti Rosenheimia ja Augsburgia . Ruotsissa Tirkkonen pelasi Linköpingissä ja Tanskassa Herningissä. Vyöllä on kolme Suomen mestaruutta ja kolme Tanskan mestaruutta. A-maajoukkueessa Tirkkonen pelasi Suomen paidassa kahdet MM-kisat 1990 ja 1991 ja Kanada Cupin 1991.

JYPin valmennustiimiin tuleva Ari Santanen on toiminut SaiPassa valmentaja yli 13 vuotta. Niistä valtaosan liigajoukkueen apuvalmentajana, mm. neljä kautta Pekka Tirkkosen toimiessa päävalmentajana. SaiPan päävalmentajana Santanen toimi kauden 2016 - 2017. Viimeksi hän valmensi SaiPan B-junioreita. Pelaajaurallaan Santanen pelasi Ässissä ja SaiPassa.

JYPin tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


JYP Jyväskylä Oy - logo

JYP - 2018-2019 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2018-2019

Ottelut kaudella 2018-2019

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


Ari Santanen

5.4.1969 Pori
Tiedot

PekkaTirkkonen

Pekka Tirkkonen

17.7.1968 Savonlinna
Tiedot


JYPin ja KeuPan välillä pelaajaliikennettä

JYPin ja KeuPan välillä pelaajaliikennettä

JYPin ja KeuPa HT:n yhteistyö tuottaa maalivahtiliikennettä molempiin suuntiin. Juuri loukkaantumisestaan toipunut Topias Leinonen on vuokralla Keuruulla perjantaihin saakka.

Lue lisää
JYP ja maalitykki sopimukseen

JYP ja maalitykki sopimukseen

JYP on solminut jatkosopimuksen tämän kauden maalitykkinsä Robert Rooban kanssa. Jatkosopimus kattaa tulevan pelikauden 2021-2022.

Lue lisää
JYPin ja Miska Siikosen tiet eroavat

JYPin ja Miska Siikosen tiet eroavat

JYP Jyväskylä Oy ja Miska Siikonen ovat yhteisymmärryksessä purkaneet osapuolten välisen pelaajasopimuksen.

Lue lisää
JYPin ja Alex Lintuniemen tiet eroavat

JYPin ja Alex Lintuniemen tiet eroavat

JYP Jyväskylä Oy ja Alex Lintuniemi ovat yhteisymmärryksessä purkaneet osapuolten välisen pelaajasopimuksen, joka oli voimassa kaudelle 2021-2022 asti.

Lue lisää
Dallas Starsin huippulupaus Dellandrea Hurrikaanipaitaan

Dallas Starsin huippulupaus Dellandrea Hurrikaanipaitaan

NHL-seura Dallas Stars on lainannut huippulupaavan hyökkääjänsä Ty Dellandrean JYPin riveihin toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella.

Lue lisää
Maajoukkuemiesten korvaajina kokeneita kehäkettuja ja nuorta voimaa

Maajoukkuemiesten korvaajina kokeneita kehäkettuja ja nuorta voimaa

JYP Jyväskylä Oy on lainannut Mestis yhteistyöseura KeuPa HT:lta hyökkääjät Joonas Larinmaan, Janne Kumpulaisen, sekä Jani Siekkisen tulevan keskiviikon Porin vierasottelua varten.

Lue lisää